Thursday, June 16, 2011

Mitol koser a koser es mi az SSN

Mike a fonok (a chef, mint megtudtam) bal labbal kelt ma.
Ket ukran csaj megint kesett vagy 20 percet, es a fonok kozolte veluk, hogy ha megint kesnek akar 5 percet is, lehet pakolni.
Munkatarsamnak meg elvileg kiadta ezt a napot szabadnapnak, de ma reggel jott ra, hogy elbaszcsizta, mert ezt mar kiadta korabban masnak, szoval erte is mennem kellett. De o csak delre akart jonni, de azt uzente a fonok, ha nem jon azonnal, akar kezdhet is pakolni.
De utana meg volt elegedve a munkankkal egesz nap :P

Nem is beszeltem meg a nagy-nagy fonokrol, Candyrol. O es a ferje Rodger a tabor nagy igazgatoi mar egy ideje. Mindig benez delutan, hogy minden megfelel-e az elvarasainak, es eddig egesz jol allunk. Mike bolcsessege, ha jon a nagyfonok, "then just look busy" :D
Jofej, neha beszelgetek is vele, kerdezek ezt - azt, orommel kifejti + orul, hogy erdekel :)
Ma pl megkerdeztem, hogy mitol koser a koser es miert eszik csak azt.

A lenyeg kb annyi, hogy a hust es a tejtermekeket nem szabad keverni, sem a nyers anyagok eloallitasa, sem maga az etel elkeszitesekor. Az allatokat meg koser hentesek intezik el, vmi kis extraval, azt meg nem tudom hogy.
Minden dobozon es csomagolason rajta van a jel, hogy egy koser bizottsag szerint is jo, ez neha csak egy korben egy U, de neha egy rakas heber szoveg is tarsul. Es ha rajta van meg az is, hogy Glatt Kosher akkor az a legelvakultabb vallasi fanatikusoknak is megfelel.
A miertre, meg a vallasi alap a valasz, mino meglepo... A bibliaban irva an hogy "Thou shalt not seethe a kid in his mother's milk." ami kb annyi, hogy a kis kecsket ne fozzek az anyja tejeben, es ezert ok sem teszik. Emellett lehet, hogy van tortenelmi oka is, de azt nem nagyon reszletezte, azt mondta kerdezzem meg a Jamie-t o nagyon benne van a temaban.

Most epp a main office-bol jovok, igenyelnunk kell social security card-ot aminek a szama a Social Security Number :) (kb mint a tb otthon, de sokkal tobbmindenhez kell, es ezzel a szammal kb mindent tudnak rolam), ahhoz szereztuk be az igenylo lapot.  Holnap mar mehetunk is reggel 8:15kor a varosba a kis elbeszelgetesre + leadni a kis papirkat.

Rajottem mi nem tetszik a kajaban, sotlan + kicsit keves a fuszer. Elkezdtem intenzivebben hasznalni az asztali so- es borsszorot es mintha csoda tortent volna.
Minden melle salata van, tossed salad naponta ketszer melle meg nehany extra cucc melle. 
2 het alatt megduplaztam a majd 20 evi adag salimat :D

No comments:

Post a Comment